fbpx

Regisseur van Star Wars Jedi: Survivor dropt nieuwe info

Survivor

Stig Asmussen, de regisseur van Star Wars Jedi: Survivor heeft heel wat nieuwe info gedropt van de game. In een interview heeft hij het over de verschillende fighting stances van Cal Kestis, nieuwe gadgets en berijdbare dieren.

Survivor speelt zich vijf jaar na de originele game af. Cal Kestis heeft zich sterk ontplooid als Jedi. En daar horen natuurlijk verschillende fighting stances bij. Een vijftal om precies te zijn. We zagen Cal al met twee lightsabers in de trailer, al is er ook een combo van blaster en lightsaber.


Volgens Asmussen hangt het een beetje af ‘van de vijanden, waarmee je te maken krijgt. Zo bieden bepaalde stances voordeel tegen bepaalde vijanden en natuurlijk is het aan de spelers om te achterhalen welke wapens het meest efficiënt zijn.

Cool is dat Cal Kestis nu ook een lichtzwaard kan hanteren met een pareerstangzoals die van Kylo Ren. Dat zwaard is veel groter en zwaarder, dus moet hij de timing van zijn aanvallen goed kiezen.

Asmussen vindt de diverse vechtstijlen belangrijk voor de identiteit van Cal als Jedi. De donkere tijden zijn nog niet voorbij en dus is Cal geen conventionele Jedi. Het personage moet doen wat nodig is om zijn missies te voltooien en dat is niet altijd in overeenstemming met de code van de Jedi.

Om de omgeving te verkennen heeft Cal trouwens enkele coole nieuwe goodies, zoals de Ascension Cable. Dat is een soort van grijphaak die hem toegang geeft tot allerlei moeilijk bereikbare locaties. Volgens Asmussen heeft de game op die manier ‘een metroidvania aanpak’.

Cal kan grote afstanden overbruggen door verschillende vaardigheden te combineren. Daarnaast kan hij ook wilde dieren temmen en gebruiken als vervoersmiddel. Die mounts kunnen volgens Asmussen ook ingezet worden om kracht en status uit te dragen.

Klinkt best cool. Al hopen we dat de Force powers niet beperkt worden tot slechts één per gevecht, zoals dat in Fallen Order het geval was.

Een reactie achterlaten