fbpx

Sony registreert patent voor AI assistent die je helpt bij het gamen

Er is een nieuwe patent van Sony opgedoken die erop wijst dat de PlayStation binnenkort ook stembesturing zal integreren. De toepassing heet PlayStation Assist en is volgens het patent een virtuele assistent die je via voice control vragen kan stellen tijdens het gamen. Zoals Cortana van Microsoft dus of Alexa van Amazon, maar dan specifiek voor games.

Sony zelf beschrijft de feature als een ‘hulplijn voor games’. Zo kunnen spelers bijvoorbeeld hulp vragen wanneer ze vast komen te zitten in een bepaalde game. PlayStation Assist zal in dat geval op zoek gaan naar antwoorden, die een oplossing bieden voor de specifieke probleemsituatie waarin de speler zich bevindt. Waardoor de game-ervaring dus verbeterd wordt.


Verder zou de app het ook mogelijk maken om extra informatie over de spelwereld, de personages en meer weer te geven. Vergelijkbaar met een in-depth look die je vaak bij films terugvindt. Het patent beschrijft zelfs een companion app voor smartphones, zodat je niet voortdurend tussen applicaties moet wisselen op je console.

Wie het volledige document wil lezen, kan hier terecht.

Een reactie achterlaten