fbpx

Sony registreert nieuw PlayStation 5 model in Japan

PS5 new model

Sony heeft een nieuw model van de PlayStation 5 geregistreerd in Japan. In april verkreeg de uitgever een certificaat voor het bouwontwerp van het nieuwe CFI-1200 serie model. De console zou betere radio-apparatuur bezitten.

Het certificaat voor het nieuwe consolemodel werd uitgereikt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Communicatie. Die afdeling kijkt erop toe dat alle toestellen met draadloze communicatie volgens een voorgeschreven technische standaard gebouwd zijn.


Het nieuwe model lijkt een eerste stap naar de volgende iteratie consoles. In mei 2021 maakte Sony al bekend dat het in 2022 de productie zou starten van een PS5 redesign met een op maat gemaakte 6nm CPU van AMD. De productie van die consoles zou beginnen ergens tussen het tweede en derde kwartaal van het jaar.

Gezien het hier om slechts een kleine revisie gaat, zal de console niet anders functioneren dan het standaardmodel. En hoewel het wel degelijk om een nieuw model gaat, heeft de revisie vooral te maken met het aanhoudende chiptekort. De financiële topman van Sony, Hiroki Totoki, liet namelijk vorig jaar al verstaan dat Sony er alles aan doet om de PS5-productie zo stabiel mogelijk te houden.

Een reactie achterlaten