fbpx

Sony: ‘PS5 tekort zal pas tegen 2024 opgelost geraken’

PS5

De PlayStation 5 blijft een lastige console om te pakken te krijgen. Wie geen pre-order heeft staan, moet allicht nog een hele tijd wachten. Sony verwacht dat het tekort aan PS5-console pas tegen 2024 zal opgelost geraken.

Nochtans deelde Sony CFO Hiroki Totoki vorige herfst al plannen om de strijd tegen het tekort aan halfgeleiders tegen te gaan. Die schaarste was voornamelijk het gevolg van de wereldwijde covid-pandemie. Toen we daar doorheen geworsteld waren, stak het conflict in Oekraïne echter de kop op. En dat is nu de grote schuldige voor een schaarste aan componenten en nog veel meer.


Toch ziet Sony topman Jim Ryan het positief in. Hij deelde tijdens een recente financiële presentatie dat de PS4 het nog steeds beter doet dan de PS5. Tegen 2024 zou de het tekort aan PS5-consoles echter bijgevuld zijn en zou de PS5-verkoop het moeten halen van de PS4.

Opvallend: in zijn eerste bestaansjaar deed de PS5 het wel beter dan de PS4. Helaas zakte die verkoop daarna snel in. Als gevolg van de stocktekorten, blijft de PS4 dus de sterkst verkopende console. Al zou de PS5 het in zijn derde levensjaar beter moeten doen, mits twee voorwaarden. Zo wil Sony meer leveranciers aanspreken om componenten te leveren. Maar ook wil de uitgever logistieke onderhandelingen blijven voeren, zodat elke PS5 via optimale weg zijn bestemming bereikt.

Een plan met enig risico, want als de leveranciers de beloofde aantallen niet kunnen opbrengen, loopt de planning al vast. Positief blijven, toch?

Een reactie achterlaten