fbpx

Sony: ‘PS5 krijgt meer exclusives dan vorige generaties’

PS5 exclusive

Het lijkt erop dat de PlayStation gamers op vlak van exclusives niets te kort zullen komen. Volgens Jim Ryan van Sony Interactive Entertainment krijgt de PS5 meer exclusives dan zijn voorgangers. Dat vertelde de Sony-baas in een interview met het Japanse Nikkei.

In het interview liet Ryan vallen dat Sony blijft investeren in exclusieve titels, vooral nu Microsoft tal van studio’s overgenomen heeft.


“We zijn langzaam, maar zeker aan het investeren in kwalitatieve PlayStation games. We zullen ervoor zorgen dat de PS5 meer exclusives heeft dan eender welke generatie ervoor. Natuurlijk horen daar ook overnames en fusies met andere studio’s bij, zoals het geval was bij Insomniac Games. En dat blijft een optie in de toekomst.”

Verder kreeg Ryan ook de vraag of de PS5 meer games zal zien van Japanse ontwikkelaars, gezien de uitgever steeds meer westers-geïnspireerde games maakt om een globaler publiek aan te spreken. Al lijkt het erop dat die Japanse games vooral in Japan zullen blijven:

“PlayStation 5 heeft al behoorlijk wat software van Japanse ontwikkelaars. In de toekomst willen we onze band met Japanse studio’s versterken en PS5-games uitbrengen die toegespitst zijn op de Japanse markt.”

Ten slotte kreeg Ryan de vraag hoe het zit met de PS5-stock in Japan, maar daarop antwoordde hij dat de situatie in Japan dezelfde is als in de rest van de wereld. Het PS5-tekort zal dus nog een tijdje aanhouden.

Dit jaar staan nog verschillende PS5 exclusives gepland. Op 30 april verschijnt de buitenaardse shooter Returnal, in juni is Ratchet & Clank: Rift Apart aan de beurt en dit najaar mogen we ook Horizon Forbidden West verwachten.

 

Een reactie achterlaten