fbpx

Sony patent onthult mogelijk nieuwe PlayStation VR controller

PSVR1

Of de toekomstige controllers voor PlayStation VR een functioneler design zullen hebben? Sony is alvast aan het herontwerpen geslagen. Er is namelijk een Sony patent opgedoken dat een eventueel nieuw design van de PlayStation Move controller toont. Opvallend: geen oplichtende bolvormen meer, wel een ingebouwde positietracker zodat een PlayStation Camera niet meer nodig is.

Het patent werd gespot door Let’s go Digital. Sony liet het document al opmaken in maart, al werd het nu pas gepubliceerd voor het publiek. Hoewel de tekst bijna volledig in het Japans is, geven de illustraties een vrij duidelijk beeld van de controller.


Op de afbeeldingen is een VR-controller te zien, die te bedienen is met één hand. Op de controller vinden we één analoge stick terug, met twee face buttons en twee secundaire buttons. Daarnaast is er een soort van beugel, vergelijkbaar met de Valve Index controller.

Het coole is nu dat deze controller volgens de illustraties interne tracking bevat. Waardoor een PlayStation Camera dus niet meer nodig is om te weten waar de controller zich bevindt. Zo kunnen we zien hoe de headset de locaties van de controllers nagaat. En dat zou de gebruiker iets meer vrijheid geven.

Natuurlijk is het niet zeker dat Sony dit patent effectief zal gebruiken. En hoewel het design er stukken beter uitziet dan dat van de huidige move-controllers, is het dus ook niet zeker dat dit concept ooit in de winkelrekken belandt. PSVR1

PSVR3PSVR2

Een reactie achterlaten