fbpx

Sony patent onthult AI die games voor jou speelt

AI

Dat gaming de komende jaren nog sterk zal evolueren, mag duidelijk zijn na een vers opgedoken patent van Sony. Zo werkt de uitgever aan een artificiële intelligentie (AI) die bepaalde taken kan uitvoeren in games. Eén van die activiteiten is volgens het patent de game gewoon verder spelen wanneer de speler even afwezig is.

Het patent werd voor het eerst gespot door SegmentNext en lijkt behoorlijk complex. Zo beschrijft het document dat je eerst en vooral een gameplayprofiel moet toekennen aan een speler. Dat profiel analyseert je gamegedrag en compileert een hoop data zoals jouw gaming gewoonten, speelstijl, keuzes die je maakt in games, de lengte van je spelsessies en veel meer.


Eenmaal je profiel op punt staat, kan het gebruikt worden door de AI om je gedrag in games te simuleren. Op die manier zou de AI dus ook games in jouw plaats kunnen spelen, als je even weg bent van het scherm.

Dat is echter niet het enige, want de AI zou ook gecreëerd zijn om spelers tips te geven als ze vast komen te zitten. Dat kan gaan van het ontleden van boss battle strategieën tot het vinden van verborgen collectibles en nog veel meer. De kuntmatige intelligentie helpt je dus eigenlijk de game te verslaan met behulp van je eigen game-gedrag. Je kan het systeem dus eigenlijk zien als een soort van gaming buddy.

Geen idee of het in realiteit zo feilloos werkt, maar dit soort technologieën brengt heel wat mogelijkheden met zich mee. Als je eens geen zin hebt om te spelen, kan je simpelweg je game gespeeld zien worden. Beetje gek, toch?

Een reactie achterlaten