fbpx

Sony opnieuw beschuldigd van seksisme op de werkvloer

Acht Amerikaanse vrouwen beschuldigen Sony van ‘systematisch seksistisch gedrag’ op de werkvloer. De voormalige werknemers beschuldigen het management niet op te treden tegen pesterijen, intimidatie en discriminatie tegen vrouwen op de werkvloer.

In november 2022 klaagde voormalig werkneemster Emma Majo Sony aan wegens genderdiscriminatie, intimidatie en ongelijke kansen. Sony ontkende de beschuldigingen van Majo en vroeg de rechtbank om de rechtszaak stop te zetten wegens gebrek aan bewijs. Sindsdien hebben acht nieuwe medewerkers zich aangemeld om zich aan te sluiten bij de zaak.


Uit hun getuigenissen blijkt dat vrouwelijke collega’s vaak over het hoofd gezien werden bij promoties. Ze zouden bovendien vaak het doelwit van pesterijen zijn. Veel mannelijke werknemers vinden dat vrouwen niet genoeg van technologie kennen en daarom ongeschikt zijn voor zo’n job. Veel vrouwelijke werknemers zouden daarom het Amerikaanse hoofdkantoor van Sony al verlaten hebben.

De beschuldigingen gaan echter verder dan genderdiscriminatie. Mannelijke werknemers zouden op de werkvloer ook foto’s van vrouwen en pornografisch materiaal delen. Een manager zou naar de borsten van een werknemer hebben gegrepen buiten de werkuren.

Volgens de aanklagers doet Sony niet genoeg moeite om discriminatie tegen te gaan. Een van de werkneemster vertelt dat ze haar oversten al in 2018 waarschuwde nadat een artikel in de pers verscheen over seksisme bij Nike. Haar vraag om maatragelen werd in de wind geslagen.

Sony heeft voorlopig niet gereageerd op de beschuldigingen. Het verzoek van Sony om de rechtszaak stop te zetten zal ten vroegste in april gehoord. Wij zijn alvast benieuwd wat er uit de bus komt…

Een reactie achterlaten