fbpx

Sony onthult officieel PlayStation VR2 headset

PS VR2 3

Sony heeft eindelijk de PlayStation VR2 headset voor PlayStation 5 onthuld. Volgens Sony is het design geïnspireerd op de PS5-console en de bijhorende controllers sluiten aan bij het ontwerp van de DualSense. Een releasedatum werd nog niet gegeven.

Sony onthulde het finale design van de PS5 headset op de officiële PlayStation Blog. De headset past netjes bij de PS5 en krijgt een wit design met zwarte accenten, maar met meer afgeronde hoeken. Volgens Sony moet de headset zowel mooi staan in je woonkamer, als de speler onderdompelen in de gamewereld.


De headset is een stuk ergonomischer en minder zwaar dan zijn voorganger, waardoor je volgens Sony haast vergeet dat je hem op hebt. Net als de vorige VR-headset kan je de omtrek van de PS VR2 aanpassen via een verstelbare hoofdband, de afstand van de lenzen aanpassen en zit ook de aansluiting voor de headset op dezelfde plaats.

Wel nieuw: je kan nu ook de afstand tussen de lenzen aanpassen en de extra ventilatie-opening moet voor een betere afkoeling zorgen. De PS VR2 krijgt ook een trilmotor voor haptische feedback. Net als bij de DualSense dus. De controllers krijgen ook adaptive triggers zoals de PS5-controller.

De PS VR2-headset is niet draadloos: je moet de headset met een enkele kabel aansluiten op je PS5. Of er nog een extra interface tussenzit, is niet bekend. Eerder maakte Sony al bekend dat de PS VR2 een 4K OLED-scherm heeft met een maximale refreshrate van 120 Hz.

De headset ondersteunt ook HDR en vereist niet langer een externe camera om je positie te bepalen. Dat gebeurt nu door vier ingebouwde camera’s.

Wanneer de PS VR2 verschijnt of hoeveel die gaat kosten is niet bekend. Wel maakte Sony reeds de eerste titel bekend voor de VR-headset. Die heet Horizon: Call of The Mountain, een spinoff van Guerilla’s Horizon-serie.

PS VR2 2PS VR2

Een reactie achterlaten