fbpx

Sony onthult nieuwe PS5-console met aparte disc drive

PS5 model

De geruchten blijken helemaal waar: Sony heeft een nieuw, compacter model van de PS5-console onthuld. De nieuwe console heeft een afneembare disc drive die je apart kan kopen. Hij is vanaf november te koop.

Volgens PlayStation Blog is de nieuwe PS5 30% kleiner dan zijn voorganger en weegt hij ook een stuk minder. Hij heeft echter dezelfde kracht als het eerste model en heet ook gewoon PS5. Dat het nieuwe model de huidige PS5-console zal vervangen, staat zo goed als vast.


De nieuwe PS5 krijgt een SSD van 1TB en heeft vier afneembare consolepanelen, aan elke zijde twee. Terwijl de bovenste panelen een glanzende afwerking hebben, zijn de onderste mat.

PS5 slim 2

Het grote verschil ten opzichte van zijn voorganger is de verwijderbare Blu-ray disc drive. Zo kan je een Digital Edition kopen voor 449,99 euro en de disc drive later apart erbij kopen voor 119,99 euro. Die kan je er gewoon aan vastklikken. Of je kan meteen de versie met schijflezer kopen voor 549,99 euro.

Samen met de twee nieuwe PS5-modellen wordt een bijhorende Vertical Stand gelanceerd. Die is apart te koop voor 29,99 euro.

De nieuwe PS5 is vanaf november te koop in de VS en wordt erna wereldwijd uitgerold. Je kan hem binnenkort pre-orderen via PlayStation Direct.

PS5 Slim

Een reactie achterlaten