fbpx

Sony onthult nieuwe AI voor Gran Turismo

GT7

Sony AI heeft samen met ontwikkelaar Polyphony Digital een nieuw project onthuld voor kunstmatige intelligentie. Gran Turismo Sophy is een AI-agent die de beste spelers van Gran Turismo weet te verslaan. En dat zorgt voor leuke nieuwe uitdagingen.

Concreet is GT Sophy een autonome AI-agent getraind via deep reinforcement learning. En dat levert de AI straffe skills op. Zo werd-ie getraind in:


  • Controle over de racewagen: de AI kreeg een diepgaand begrip van van autodynamiek, racelijnen en nauwkeurige manoeuvres.
  • Racetactiek: de AI kan razendsnel beslissingen nemen en improviseren bij veranderende situaties. Zo maakt de AI gebruik van geavanceerde technieken zoals inhalen in de slipstream en tegenstanders blokkeren.
  • Race-etiquette: de AI moest zich vanzelfsprekend aan de regels houden om diskwalificaties te vermijden. In dat opzicht zal de AI dus botsingen vermijden, geen bochten afsnijden en richtlijnen van tegenstanders respecteren.

Sony testte de vaardigheden van GT Sophy door de AI te laten racen tegen de vier beste GT Sport spelers ter wereld. Op basis van de resultaten werd de AI getweaked. En uiteindelijk was-ie niet meer bij te houden.

Of GT Sophy ook effectief ingezet wordt als AI-tegenstander voor het grote publiek in Gran Turismo, is nog niet helemaal duidelijk. Maar wij gokken dat de feature sowieso naar deel 7 komt als dat in de rekken ligt. Zouden jullie de uitdaging aangaan?

Een reactie achterlaten