fbpx

Sony onthult 11 nieuwe games voor PlayStation VR2

crossfire sierra squad

Sony heeft samen met de releasedatum van de PlayStation VR2 11 nieuwe titels voor de PS5 VR-headset onthuld. Waaronder twee exclusives. Hieronder vind je alle trailers op een rijtje.

Sony maakte gisteren de prijs en de releasedatum van de PlayStation VR2 bekend. De VR-headset verschijnt op 22 februari 2023 en kost 599 euro. Geen malse prijs, al is de voorlopige line-up aan games best gevarieerd.


De bekendste titel is natuurlijk Horizon: Call of the Mountain. Omdat de game geen nieuwe trailer kreeg, geven we de game voorlopig een eervolle vermelding. Gezien de productiewaarden van het project, staat deze launchgame natuurlijk bovenaan onze lijst. Je kan trouwens ook PS VR2-een bundel kopen met de game.

The Dark Pictures: Switchback VR is de spirituele opvolger van Until Dawn: Rush of Blood. Allerlei monsters aan gort knallen terwijl je in een rollercoaster zit? Eenvoudig concept natuurlijk, maar het ziet er opnieuw leuk uit.

Crossfire: Sierra Squad is een first-person shooter die je kan spelen in co-op. De campagne biedt zo’n 60 verschillende missies, waarin je allerhande terroristen mag neerkogelen.

The Light Brigade is dan weer een singleplayer roguelike, waarin leuke gunplay en mysterie met elkaar verweven zijn.

In Cities VR – Enhanced Edition mag jij de stad van je dromen bouwen en onderhouden. Allemaal vanuit het perspectief van virtual reality.

In Cosmonious High krijg je de controle over Prismi, een bijzonder buitenaards wezentje dat zich kan aanpassen aan elke situatie. Na een crash in een school loop je allerlei kleurrijke karakters tegen het lijf. Al loopt er ook heel wat fout. Om jou om terug alles in goede banen te leiden.

In Hello Neighbor: Search and Rescue mogen zes helden hun gekidnapte vriend proberen te redden uit de duistere kelder van Mr Perterson. Dat doen ze door puzzels op te lossen, valstrikken te vermijden en natuurlijk uit de klauwen van de heer des huizes te blijven.

Jurassic World Aftermath Collection lanceerde op andere platformen in twee delen, maar komt nu naar PS VR2 als een bundel. De game speelt tussen Jurassic World en Jurassic World: Fallen Kingdom, waarbij spelers moeten zien te overleven tussen de dino’s op het iconische Isla Nublar.

Pistol Whip VR lijkt dan weer een cool combinatie van Beat Saber en Superhot, waarbij je vijanden mag kapot knallen op de beats van de muziek.

Zenith: The Last City brengt de wereld van een online multiplayer MMO tot leven via virtual reality. Yup, denk World of Warcraft, maar dan in VR. Klinkt dat niet vet genoeg? Bekijk dan zeker even de trailer.

After The Fall is een intense co-op shooter van de Rotterdamse ontwikkelaar Vertigo Games. Hierin moet je hordes mutanten uitschakelen met een uitgebreid arsenaal aan wapens. De games was al beschikbaar op PS4, maar krijgt nu dus een meeslepende upgrade in VR.

Tot slot is er nog Tentacular, waarin je in de huid mag kruipen van een gigantisch Kraken, om chaos, vernieling en verwarring te veroorzaken op het eilandje van La Kalma.

Een reactie achterlaten