fbpx

Sony onthult de controller voor de PlayStation 5

DualSense

Geen DualShock 5 voor de PlayStation 5, maar wel een – hou je vast – DualSense. Yup, Sony heeft zonet op de PlayStation Blog de officiële controller voor zijn next-gen console onthuld. De DualSense ziet er best futuristisch uit en heeft enkele merkbare verschillen ten opzichte van de DualShock 4.

Opvallendste is natuurlijk de kleur. In tegenstelling tot vorige controllers, bestaat de DualSense uit twee kleuren. En eerlijk: dat ziet er elegant uit. De witte toets geeft de DualSense een gestroomlijnd en clean design, dat breekt met het gewoonlijke zwart van de vorige generaties.


Ook de touchpad springt meteen in het oog. Die is ietwat groter en wordt uitgelicht door subtiele light bars aan beide kanten van het oppervlak. Merk trouwens op dat de Share-button niet meer die naam krijgt. In plaats daarvan opteert Sony voor de Create button, die spelers nog steeds de mogelijkheid geeft om gameplaymomenten op een zo efficiënt mogelijke manier te delen. Meer info over de nieuwe features wordt later gelost.

Niet zichtbaar, maar wel compleet nieuw is een ingebouwde microfoon. Zo kunnen spelers ook zonder headset chatten met hun vrienden. Natuurlijk tapt die microfoon ook stroom af van de ingebouwde oplaadbare batterij. Als je voor langere tijden wil gamen en chatten, is een externe headset nog steeds aan te raden.

Wat betreft de face buttons, D-pad en Options-knop zijn er weinig verschillen, al krijgen ze net iets meer ruimte voor een iets strakkere, modernere look.

Afronden doe we natuurlijk met de haptische feedback en adaptieve triggers, die Sony al bekendgemaakt had. Beide features zorgen voor een subtiele toevoeging, die je game-ervaring op een revolutionaire wijze verandert. Door de modder rijden in een race-game zal je door de haptische feedback letterlijk kunnen voelen, terwijl het opspannen van een boog zoveel realistischer voelt dankzij de adaptieve triggers. Merk trouwens op dat de triggers ietwat meer gekanteld staan, wat er samen met de verbeterde grip voor zorgt dat de DualSense nog beter in de hand ligt.

Wat vind jij van dit nieuwe design? Iets vertelt ons dat de PS5 wat lichter van kleur zal zijn, nu de DualSense ook zo’n prominente voorkeur geeft aan de kleur wit.DualSense3

DualSense

REACTIES (1)

  1. DJ_Alfist

    Het ziet er verrassend zeer knap uit. Het zou prachtig zijn moest Sony dit design doortrekken naar de PS5 zelf. Mooie timing ook van Sony om dit tussen al dat Volorant geweld te revealen.

Een reactie achterlaten