fbpx

Sony onthult aanpasbare PS5 controller DualSense Edge

Sony heeft tijdens de persconferentie van Gamescom 2022 een nieuwe PS5 controller onthuld. De Dualsense Edge wordt een high performance gaming controller die je zoals die Xbox Elite controller volledig naar persoonlijke voorkeur kan instellen en aanpassen.

Op de PlayStation Blog licht Sony alle features van de nieuwe PS5-controller toe. DualSense Edge laat je toe om de analoge sticks erg precies te kalibreren. Zo kan je zowel de sensitiviteit van de sticks als de deadzone aanpassen.


In tegenstelling tot de gewone DualSense krijgt de Edge ook twee extra backbuttons. Daarnaast kan je ook alle knoppen re-mappen of simpelweg bepaalde inputs uitschakelen. De reactiviteit van triggers kan je via twee schuifknoppen achteraan gaan aanpassen.

De coolste feature van deze DualSense Edge is echter dat je volledige stickmodules kan gaan vervangen. Handig wanneer je controller plots aan het driften gaat en je gewoon de betreffende stick kan vervangen. Andere stickmodules zijn apart te koop.

De DualSense Edge kan ook verschillende profielen opslaan. Zo kan je gemakkelijk en snel wisselen tussen instellingen als je bijvoorbeeld een ander genre gaat spelen. Ook krijg je extra caps voor de sticks en verwisselbare back buttons.

Een prijs of releasedatum voor de DualSense Edge is voorlopig niet bekend. Recent maakte Sony ook bekend dat de PlayStation VR2 begin 2023 komt.

Dualsense edge 2 PS5

PS5 dualsense Edge

PS5 Dualsense edge 1

Een reactie achterlaten