fbpx

Sony, Nintendo en Microsoft verenigen zich tegen Trump

taksen

De Verenigde Staten is op dit moment verwikkeld in een handelsoorlog met de Volksrepubliek van China. President Trump wil de importtaksen op producten uit het land verhogen met 25%. Aangezien ook videogameconsoles op de lijst staan, slaan Sony, Nintendo en Microsoft de handen in elkaar om de taksen te blokkeren.

In een gezamenlijk ondertekend document bespreken de drie uitgevers de gevolgen van dergelijke financiële sancties op de volledige gaming industrie. De taksen moeten in eerste instantie Amerikaanse producten voorop stellen, maar een dergelijke verhoging brengt de economie alleen maar schade toe, volgens Sony, Nintendo en Microsoft.


Het document, dat al afgeleverd werd bij Joseph Barloon, de algemeen adviseur van de VS handelsvertegenwoordiging, waarschuwt voor het volgende:

“Hoewel wij appreciëren dat de VS zijn economie wil beschermen en zijn marktleiderspositie als producent van geavanceerde technologieën wil verstevigen, zullen de gevolgen van deze taksen onze consumenten en bedrijven eerder hinderen en niet helpen.”

De drie uitgevers vragen dan ook om consoles van de lijst te schrappen. Aangezien de componenten van overal ter wereld kunnen komen:

“Wij verzoeken de regering om gameconsoles van de lijst te schrappen en geen taksen te heffen op deze producten. Elke console wordt namelijk gemaakt met verschillende componenten, die afkomstig zijn uit verscheidene landen. Als zelfs maar één leverancier het doelwit wordt van zulke taksen, kan dat extreme gevolgen hebben voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de console en bijgevolg de veiligheid van de consument. Dergelijke taksen zou de gang van zaken in deze business gigantisch kunnen verstoren, met een enorm economisch verlies tot gevolg.”

Natuurlijk geldt dat niet alleen voor consoles, maar voor alle producten waarvoor een importtaks wordt ingevoerd. Of de argumenten van de drie uitgevers genoeg zijn om de Trump-administratie te overtuigen, dat valt nog te zien. Wij vinden het in ieder geval cool dat de drie groten van de gaming industrie wederom samenwerken.

Wie het volledige document trouwens wil uitpluizen, kan hier terecht.

Een reactie achterlaten