fbpx

Sony: 'Niet zeker of er ooit een PS5 komt'

Shuhei Yoshida, grote baas van Sony’s Worldwide Studios, heeft in een gesprek met Lorne Lanning, de bedenker van Oddworld, laten uitschijnen dat het helemaal niet zeker is of er een PlayStation 5 komt.

Lanning citeerde het gesprek dat hij had met Yoshida in een interview met Game Informer. Aangezien het nieuws niet rechtstreeks van Yoshida-san zelf komt, best wel een korreltje zout bijnemen. Hieronder de weergave van het gesprek in Game Informer, door Lanning:


” Toen ik hem vroeg hoe de PlayStation 5 eruit zou zien, reageerde hij met een ‘je bedoelt als die er al komt?’ Natuurlijk was ik geschrokken en vroeg hem of hij dat zomaar mocht zeggen. Opnieuw gaf hij een ‘yup, het is helemaal niet zeker of er ooit een PS5 komt’ als reactie. Persoonlijk vond ik het vrij interessant en hoewel Yoshida me geen duidelijk antwoord heeft gegeven, is het evident dat hij verwijst naar een toekomst waarin we flexibeler moeten zijn, en hoe we de technologie moeten aanpassen zodat we de snelle vooruitgang kunnen bijblijven.”

Wij moeten toegeven: alle informatie van de PS4K of PS4 Neo die tegenwoordig opduikt, maakt dit gerucht aannemelijk. In plaats van om de 6-7 jaar een nieuwe console op de markt brengen, is het misschien geen slechte zaak om een bestaande console te updaten voor een zachtere prijs.

REACTIES (3)

 1. SvenT23

  Dus dan krijgen we een zeer matige pc met een paar exclusieve games? Plus al het voordeel dat een console heeft dankzij optimalisatie valt ook volledig weg …
  Als dit serieus de toekomst wordt dan pas ik toch ze

  • fgras

   Ik denk eerder dat ze elke paar jaar het apparaat upgraden. Zoals Apple doet.
   Dan noemen ze het gewoon de Playstation (2016). En een paar jaar er op Playstation 2019).

 2. drummerke

  Gaan ze dan elk jaar een nieuwe geupgradede console uitbrengen waardoor je net aangekochte PS4 al na een jaar minder waard is en na pakweg 2 jaar de nieuwe games niet meer kan draaien? We gaan een dure toekomst tegemoet…

Een reactie achterlaten