fbpx

Sony neemt ontwikkelaar Valkyrie Entertainment over

Valkyrie entertainment

Uitgever Sony heeft een nieuwe slag thuisgehaald in de verwerving van studio’s: ontwikkelaar Valkyrie Entertainment hoort nu ook bij de PlayStation familie. Ondertussen heeft Sony zo’n 17 PlayStation Studio’s in bezit die enkel exclusives maken.

De studio werkte al mee aan heel wat high-profile games, waaronder God of War van Sony Santa Monica. Ook voor het aankomende God of War 2 Ragnarok heeft Valkyrie Entertainment een ondersteunende rol.


Toch snoept Sony met deze aanwinst een belangrijke studio van Microsoft af. Zo heeft de ontwikkelaar eveneens meegewerkt aan Halo Infinite, Forza Motorsport 7, State of Decay 2 en meer. Al had de studio opdrachten voor meer dan Microsoft en Sony alleen. Zo leverde Valkyrie ook bijdrages aan Middle-earth: Shadow of War, League of Legends en Valorant.

Momenteel zou de studio werken aan een eigen strategiegame, al is het maar de vraag of dat project overeind blijft met de overname van Sony. Ongetwijfeld zal Valkyrie Entertainment wel een belangrijke rol spelen toekomstige exclusives voor het PlayStation platform.

Een reactie achterlaten