fbpx

‘Sony, Microsoft en Nintendo niet aanwezig op E3 2023’

E3 2023 sony microsoft nintendo

Na twee geannuleerde edities, wil E3 dit jaar zijn grote comeback maken. Al zou die wel eens minder groots kunnen worden dan gehoopt. IGN heeft vernomen dat zowel Sony, Microsoft als Nintendo niet aanwezig zullen zijn op de gamebeurs.

Een flinke opdoffer voor E3 dat de afgelopen twee jaar door de coronacrisis uitbleef. In die tijd hebben grote partijen zoals Sony en Microsoft hun eigen showcases en livestreams opgezet, met succes.


Voor de coronacrisis kreeg organisator ESA ook al veel kritiek te verduren vanwege het hoge prijskaartje. Zo kost het grote partijen als Sony en Nintendo miljoenen dollars om aanwezig te kunnen zijn op de beurs. Uitgever EA weigert al langer om zoveel geld neer te tellen en hield de voorbije edities zijn showcase op een andere locatie.

Ook Microsoft liet al weten opnieuw een eigen showcase te houden rond de periode van E3, al zal die geen deel uitmaken van de gamebeurs. De plannen van Sony en Nintendo zijn officieel nog niet bekend.

Als dit waar is, betekent dit een enorme klap voor E3. Misschien zelfs de doodssteek. Want wat is een gamebeurs zonder de aanwezigheid van de grote drie uitgevers?

Een reactie achterlaten