fbpx

Sony, Microsoft en Nintendo gaan samenwerken om gamen veiliger te maken

samenwerking sony microsoft nintendo

Sony, Microsoft en Nintendo hebben aangekondigd de de strijdbijl te begraven en samen te werken om online gamen veiliger te maken. De consolemakers willen op hun platformen dezelfde regels toepassen zodat gamen even toegankelijk als veilig blijft. Ze willen online spelers beschermen met een combinatie van technologie, hulp uit de community en professioneel toezicht.

Volgens de aankondiging op de Sony website steunt de samenwerking op drie principes: preventie, samenwerking en verantwoordelijkheid.


Zo moet de speler op elke console zelf zijn privacy-instellingen kunnen beheren en dat op een toegankelijke manier. Er zal ook samengewerkt worden met externe organisaties en ratingdiensten om die online veiligheid te garanderen.

En tenslotte willen de consolemakers de spelers verantwoordelijkheid geven: ze moeten de tools krijgen om inbreuken op de transparante veiligheidsregels gemakkelijk zelf te kunnen rapporteren.

Het klinkt voorlopig vrij algemeen en de aankondiging zegt niet wat er precies allemaal zal veranderen op de consoles. Al vinden een samenwerking tussen de drie consolemakers geen slecht idee

Een reactie achterlaten