fbpx

‘Sony maakt SSD uitbreiding PS5 deze zomer mogelijk’

PS5 review 7

Met de beperkte opslagruimte van de PlayStation 5 is een uitbreiding meer dan welkom. Als we een nieuw artikel van Bloomberg mogen geloven, komt die opslag-uitbreiding er al in de zomer. Zo zou de PS5 een firmware update krijgen die meerdere soorten SSD opslag ondersteunt.

Wie een PlayStation 5 heeft, weet dat de interne opslag van de console slechts 668 GB bedraagt. En met titels als Call of Duty: Black Ops Cold War, die gemakkelijk 100 GB opslorpen, staat die SSD dus snel vol. Een externe USB-schijf aansluiten voor PS5-games gaat helaas niet, want dat laat de interne architectuur van de console niet toe. Voor PS4-games kan je wel een externe HDD aansluiten, maar ook niet altijd zonder problemen.


Deze zomer brengt Sony daar echter verandering in. Zo zou de PlayStation 5 een firmware-update ontvangen die het extra SSD-uitbreidingsslot activeert. Wanneer dat gebeurt hoef je enkel het klepje van de M.2 SSD-drive te verwijderen en een extra SSD aansluiten. Sony moet echter nog bekendmaken welke types SSD de PS5 precies zal ondersteunen.

De firmware-update zou daarnaast ook het toerental van de koeling verhogen om oververhitting te voorkomen. Of dat extra geluidshinder met zich zal meebrengen, moeten we nog afwachten.

Sony had al vanaf launch bekendgemaakt dat het werkt aan uitbreiding van de opslagcapaciteit, maar maakte ook duidelijk dat feature er niet meteen zou komen. Dankzij de update, zou het deze zomer eindelijk mogelijk worden.

REACTIES (1)

  1. Hillewaert Robbie

    Wat betreft een externe USB harde schijf aansluiten op een ps5, gaat dit wel. Ik heb mijn externe USB schijf van de PS4 op de ps5 aangesloten en werkt perfect.

Een reactie achterlaten