fbpx

Sony lanceert mobile controller voor iPhone

Uitgever Sony en fabrikant Backbone hebben de handen elkaar geslagen om een mobile controller te ontwikkelen voor iPhone-gebruikers. De Backbone One PlayStation Edition is geïnspireerd op de DuelSense controller van PS5 en laat je toe om PS5-games op je iPhone te spelen via Remote Play.

Cool is dat je DualSense meteen zal herkennen in de Backbone One, vanwege het witte design en de transparante face buttons. Het toestel heeft zelfs een jack-in voor de Pulse 3D headset, zodat je via je mobiel kan genieten van 3D audio.


Natuurlijk is het de bedoeling dat je het accessoire onderweg gebruikt, maar met krachtig internet kan je met behulp van de Backbone One PS5-games op je iPhone via een Remote Play. Je hoeft de controller zelfs niet op te laden, want het apparaat krijgt stroom via de batterij van je iPhone. Best je adapter van je telefoon dus wel meenemen.

Natuurlijk is Remote Play niet noodzakelijk, want je kan de Backbone One ook gebruiken voor andere Apps die controllers ondersteunen. Wil je toch een ervaring die zo dicht mogelijk bij PlayStation aanleunt, dan kan je de Backbone App downloaden. Daarmee kan je aangepaste glyphs instellen en bladeren door tal van ondersteunde games. Ook vind je in die Backbone App een toegewijde tab, waar je nieuwe releases en updates van PlayStation kan checken.

De Backbone One PlayStation Edition is verkrijgbaar voor 120 euro.

 

 

Een reactie achterlaten