fbpx

Sony lanceert géén grote PS5 first-party games tot april 2025

Schermafbeelding 2024 02 15 om 02.26.36

Sony is niet van plan om grote first-party PS5-games te lanceren in het volgende fiscale jaar. Dat begint op 1 april 2024 en eindigt op 31 maart 2025. De uitgever maakte het nieuws bekend bij de laatste aankondiging van de kwartaalcijfers.

Hiroki Totoki, voorzitter van Sony Interactive Entertainment, maakte bekend dat het bedrijf zich focust op de ontwikkeling van high-quality projecten en live-service games. En hoewel er een aantal enorme projecten in ontwikkeling zijn, lanceert er geen enkele sequel van grote bestaande franchises zoals God of War of Marvel’s Spider-Man in het komende fiscale jaar.


Daar hoort wel een kanttekening bij, want nieuwe titels zoals Concord (van Bungie) en de remake van Until Dawn behoren niet tot die ‘grote bestaande franchises’. Dat er volgend fiscaal jaar helemaal geen first-party Sony games verschijnen, lijkt dus onwaarschijnlijk.

Bovendien rekent Sony erop dat de sales van third-party games langzaam, maar zeker toenemen. Vooral omdat de install base van de PlayStation 5 gestaag groeit. Sinds 31 december 2023 zijn er immers al 54,8 miljoen PS5-consoles verkocht.

Een reactie achterlaten