fbpx

Sony koopt ontwikkelaar Firewalk Studios

firewalk studios

Sony heeft bekendgemaakt dat het ontwikkelaar Firewalk Studios heeft gekocht en verwelkomt tot de PlayStation Worldwide Studios. De studio in Chicago heeft verschillende Destiny-veteranen in dienst en werkt momenteel aan een AAA-multiplayer game voor PlayStation.

Klinkt bekend in de oren? Dat komt omdat Sony in 2021 al aankondigde dat het de grote multiplayergame van Firewalk Studios zou uitgeven. Opvallend is wel dat de game het debuutproject wordt van de studio, al heeft de ontwikkelaar wat talent in huis. Denk maar aan Ryan Ellis, voormalig creative director van Destiny.


De overname is trouwens niet toevallig, want Sony maakte al bekend dat het een uitbreiding wil doen naar grote live-service titels. De aankoop van Bungie was daar één onderdeel van. En nu is de tweede stap met Firewalk Studios ook gezet.

Hermen Hulst, hoofd van de PlayStation Studios, vertelt in een bericht op PlayStation Blog dat hij uitermate tevreden is met de overname. Zo vertelt Hulst dat hij onder de indruk blijft van de Firewalks ambitie om moderne multiplayer games te creëren, die spelers met elkaar verbinden op nieuwe en vindingrijke manieren.

Wij zijn alvast benieuwd wat er uit de bus komt.

Een reactie achterlaten