fbpx

Sony koopt mobile ontwikkelaar Savage Game Studios

PS Savage Game Studios

Het lijkt erop dat Sony zich ook gaat concentreren op de mobiele markt. De uitgever heeft immers Savage Game Studios gekocht. De ontwikkelaar zal deel worden van de pas opgerichte Mobile Division van Sony. Binnenkort God of War op je smartphone?

Allicht zal Savage Game Studios geen belletje doen rinkelen, omdat de studio nog geen echte releases in de markt gezet heeft. De studio werd opgericht door veteranen van Zynga, Rovio en Insomniac Games, dus zag Sony allicht genoeg potentieel om de stap te wagen.


De studio zal ondergebracht worden bij de nieuwe PlayStation Studios Mobile Division, waarmee Sony een stukje van de mobiele markt wil veroveren. De nieuwe divisie functioneert ‘onafhankelijk van de console-ontwikkelaars en zal focussen op het creëren van on-the-go ervaring gebaseerd op bestaande en nieuwe PlayStation games’.

Savage Game Studios zou trouwens al werken aan een AAA mobile live service action game, dus het lijkt erop dat Sony ook originele games zal toelaten als mobiele releases.

Geen zorgen dat de uitgever nu minder AAA console-releases zal uitbrengen, want Sony vergelijkt de nieuwe focus op mobile games een beetje met de release van oudere exclusives op pc. Een uitbreiding van reikwijdte voor de franchises dus…

Wat dat brengt, zien we in de toekomst…

Een reactie achterlaten