fbpx

Sony heeft The Last of Us 2 leakers te pakken

The Last of Us

Eerder deze week lekte zowat de volledige plot van The Last of Us 2, inclusief heel wat gevoelige screenshots en verhaalspoilers. Sony heeft diegene die de beelden lekte geïdentificeerd, al zou de informatie niet gelekt zijn door een misnoegde werknemer van ontwikkelaar Naughty Dog.

Zo liet Sony weten dat het zelfs om meerdere personen gaat en geen enkele werkt voor Naughty Dog of Sony:


“Sony heeft de personen, verantwoordelijk voor het lekken van pre-release footage van The Last of Us: Part 2, kunnen opsporen. De personen zijn niet verbonden met Naughty Dog of met Sony Interactive Entertainment.”

Verdere details zijn niet bekend, omdat het onderzoek nog volop aan de gang is. Al brengt dat natuurlijk wel een interessante vraag met zich mee. Als de klokkenluiders geen werknemers zijn van Sony of Naughty Dog zijn, is het maar de vraag wie toegang had tot de game? Een hacker? Een schoonmaker van een extern bedrijf?

Misschien krijgen we meer info als de zaak afgehandeld is. Ondertussen roept Naughty Dog op om spoilers te vermijden en niet te verspreiden. Makkelijker gezegd dan gedaan, want blijkbaar zijn er leukerds die chats van livestreams spammen met spoilers van de game. Wees op je hoede!

Een reactie achterlaten