fbpx

Sony heeft stiekem de PS5 controller beter gemaakt

PS5 dualsense

Het lijkt erop dat Sony kleine verbeteringen heeft doorgevoerd aan de PS5-controller. YouTuber TronicFixs ontdekte de aanpassingen toen hij de nieuwe kleurmodellen van de DualSense opengooide en uitgebreid testte.

Hoewel Sony niet heeft gecommuniceerd over de verbeteringen, lijkt het erop dat Sony het probleem met de adaptieve triggers heeft aangepakt. Zo blijkt het springveertje in de L2- en R2-knoppen dikker dan in de originele witte controllers. Die was voorheen 0,25 mm en nu vervangen door een exemplaar van 0,3 mm.


De roze, paarse en blauwe DualSense-controller heeft dus robuustere springveren, waardoor de triggers een stuk duurzamer moeten zijn. Net na de launch kreeg Sony immers heel wat klachten over kapotte L2- en R2-knop die vast kwamen te zitten.

Volgens handige jongen TronicFixs zijn ook de analoge sticks aangepast, waarschijnlijk om drifting tegen te gaan. Al kan hij dat niet met zekerheid zeggen.

Wie de binnenkant van een PS5-controller wil zien zonder hem eerst tegen de muur te gooien, kan de video kan je hieronder bekijken.

Een reactie achterlaten