fbpx

Sony heeft meer dan 25 PlayStation 5 games in ontwikkeling

Kena Bridge of Spirits

Sony heeft duidelijk nog heel wat verrassingen in petto voor de PlayStation 5. Hermen Hulst, hoofd van Sony Worldwide Studios, heeft bekendgemaakt dat er maar liefst 25 games in ontwikkeling zijn voor Sony’s nieuwste console, waarvan de helft nieuwe IP’s. Het gros van die games is nog niet aangekondigd.

Hulst loste het nieuws in een interview met technologiewebsite Wired. Volgens Hulst is er ‘een ongelooflijke variatie aan games in ontwikkeling bij een waaier aan studio’s uit verschillende regio’s. Van grote blockbusters tot kleinere titels in een diversiteit aan genres.’


Van die games is slechts een minderheid al aangekondigd. De grootste namen zijn onder andere Horizon Forbidden West van Guerrilla en de nieuwe God of War van Santa Monica Studio. Ratchet & Clank: Rift Apart verschijnt op 11 juni en natuurlijk mogen we Gran Turismo 7 – gepland voor 2022 – niet vergeten. Ook Kena: Bridge of Spirits heeft al een releasedatum beet: 24 augustus.

Verder kondigde Sony al aan dat het een multiplayer project van Firewalk Studios zou uitgeven en dat de uitgever zou samenwerken met Haven Studios van Jade Raymond. Ten slotte zou er een remake van The Last of Us in de maak zijn bij Naughty Dog.

Dat wil zeggen dat er meer dan 15 games zijn waar we nog niets van weten. Tenzij we natuurlijk nog enkele titels vergeten, die al aangekondigd zijn. In ieder geval zijn er nog een hoop games onderweg.

Natuurlijk is het wel zo dat gamers niet van die titels kunnen genieten als er geen PS5-consoles voorhanden zijn. Al belooft Jim Ryan dat Sony er alles aan doet om meer voorraad te creëren. Zo gaf Hulst het volgende goede nieuws tijdens het interview:

“We see production ramping up over the summer and certainly into the second half of the year, and we would hope to see some sort of return to normality in terms of the balance between supply and demand during that period.”

Met zoveel games in aantocht zal het nodig zijn. En dan zijn er nog niet eens de third-party titels bijgeteld. Denk maar aan Dragon Age 4, Final Fantasy 16, Far Cry 6, Call of Duty, Battlefield en nog veel meer…

Een reactie achterlaten