fbpx

Sony heeft 6 van 12 geplande online multiplayergames uitgesteld

marathon

Sony heeft de helft van zijn geplande live-service titels voor de komende jaren uitgesteld. Van de 12 projecten gepland voor release vóór maart 2026, zijn er nu 6 uitgesteld. Dat maakte de uitgever bekend tijdens een recente financiële briefing.

Tijdens de meeting werd bevestigd dat het PlayStation management, samen met studio Bungie, een uitgebreide evaluatie heeft gedaan van alle online multiplayergames die in ontwikkeling zijn. Als gevolg van de beoordeling werd de interne release van de helft van alle projecten projecten teruggeschroefd.


Hiroki Totoki, de grote baas van Sony, wil ervoor zorgen dat alle games sterk genoeg zijn en voor een lange periode zullen gespeeld worden. Van de 12 games, zullen er daarom slechts 6 verschijnen in fiscaal jaar 2025 (van 1 april 2024 tot 31 maart 2025)’. De andere games komen later.

Onder de 12 projecten bevinden zich het multiplayer project van The Last of Us, maar ook een Horizon online game en een nieuwe titel van London Studio. Bungie heeft zijn nieuwe game Marathon in ontwikkeling. Daarnaast is ook de co-op heistgame Fairgames in ontwikkeling en de scifi-shooter Concord.

Een reactie achterlaten