fbpx

Sony haalt The Playroom studio in huis

The Playroom

Sony Worldwide Studios krijgt er opnieuw een ontwikkelaar bij, want Firesprite is vanaf nu een first-party PlayStation studio. De ontwikkelaar, gesitueerd in Liverpool, is bekend voor The Persistence, The Playroom en meer.

Opvallend is dat bij Firesprite een heleboel mensen werken van SIE Studio Liverpool, dat in 2012 opgedoekt werd door Sony. Verschillende werknemers, die allemaal gewerkt hadden aan WipeOut, richtten daarom de eigen studio Firesprite op. Die nu opnieuw in handen is van Sony.


Grote baas van Sony Worldwide Studios, Hermen Hulst, is alvast enthousiast over de samenwerking. Volgens hem is ‘Firesprite een ambitieuze en creatieve studio die geweldige ervaringen maakt en die het potentieel van de hardware kan tonen’.

Ook Graeme Ankers, managing van Firesprite zelf hoopte op een vlotte samenwerking met Sony. Dankzij PlayStation kon de studio zijn eigen project – The Persistence – creëren. Als first-party ontwikkelaar hoopt Firesprite dan ook om PlayStation-fans te trakteren op een paar unieke ervaringen.

Iets wat allicht wel zal lukken, want de studio sleutelde naar verluidt al aan een gigantische multiplayer shooter en een duister en narratief blockbuster avontuur. Wij zijn benieuwd.

Een reactie achterlaten