fbpx

Sony haalt mijlpaal van 20 miljoen verkochte PlayStation 5 consoles

PS5

De PlayStation 5 is wereldwijd al 20 miljoen keer verkocht. Klinkt vreemd, aangezien de console nog steeds erg moeilijk te vinden is. Sony belooft de productie van de consoles dit najaar nog sterk op te drijven.

Sony bevestigde het verkochte aantal exemplaren in een statement aan Gamesindustry.biz. De uitgever geeft aan tevreden te zijn met de mijlpaal, maar vindt het eveneens vervelend dat veel fans nog steeds geen PS5 hebben kunnen strikken. De uitgever belooft echter de productie van de console nog dit jaar op te drijven.


Ondanks de goede verkoopcijfers doet de PS5 het net iets slechter dan de PS4. Zo verkocht de nieuwste console 20 miljoen exemplaren in 18 maanden. De PS4 deed daar slechts 15 maanden over.

Uiteraard heeft het wereldwijde chiptekort daar alles mee te maken, want de PS5 is veel populairder dan de PS4. Zo liet Sony weten dat het zo’n 82 minuten duurde om 80.000 PS5 consoles te verkopen (in het eerste financiële jaar van de console). Bij de PS4 duurde het zo’n 9 dagen om datzelfde aantal verkocht te krijgen.

Sony gelooft dan ook dat PS5 ongetwijfeld zijn voorganger nog zal voorbijsteken. Maar daarvoor moet het voorraadprobleem eerst worden aangepakt.

Een reactie achterlaten