fbpx

Sony dient patent in voor temperatuurgevoelige PS5-controller

PS5 dualsense temperatuur

Sony heeft alweer een verrassend idee om het gamen nog wat meeslepender te maken. Zo heeft de uitgever een patent ingediend dat de temperatuur van de PS5-controller kan veranderen naargelang wat op je tv-scherm gebeurt. De opwarming of afkoeling van de controller zou gebeuren via de haptische feedback-functie van de controller.

Hoe dat praktisch gaat? Indien je een woestijn doorkruist, zal je de warmte van de zon aan je handen voelen. Duik je daarentegen een koude poel water in? Dan zal de haptische feedback de controller kouder doen aanvoelen. Klinkt gek, maar volgens het patent is dit wel degelijk mogelijk.


De huidige DualSense heeft echter wel een upgrade nodig om dergelijke functies mogelijk te maken. Volgens Sony zou het harde plastic van de PS5-controller vervangen kunnen worden door een gel-pad zodat je de temperatuurverschillen beter kan voelen.

Sony zou dus een nieuwe temperatuurgevoelige PS5-controller in de markt zetten, al is het nog niet zeker dat die er ooit komt. Sony dient wel vaker technologiepatenten in, zonder er ooit iets mee aan te vangen.

Ontwikkelaars zouden alvast coole toepassingen voor de haptische temperatuurfeedback kunnen bedenken. Zo zou de rechterkant van je controller bijvoorbeeld verwarmd kunnen worden als je een fakkel in de rechterhand draagt.

Maar zou jij er een nieuwe PS5 controller voor kopen?

Een reactie achterlaten