fbpx

PlayStation niet aanwezig op E3 2020

Na de geruchten, heeft Sony officieel bevestigt dat het opnieuw E3 overslaat. De consolemaker verduidelijkt waarom: Sony heeft geen behoefte meer om mee te doen aan ’s werelds belangrijkste game-event. Die is niet meer relevant en Sony experimenteert liever met nieuwe manieren om fans te verrassen.

Het is Shawn Layden, bestuursvoorzitter van Sony Interactive Entertainment die het in een interview met Cnet verduidelijkt. E3 is volgens hem niet zo interessant. Eerst en vooral door de timing: juni is te laat voor retailers om dan pas te gaan beslissen over het inkopen van games. Ook hebben de aanwezige media volgens Layden steeds minder impact. De game-industrie is veranderd, maar e3 verandert niet mee.
Voor retailers organiseert Sony een aparte beurs genaamd Distination PlayStation en voor de consument doet Sony het liever via PlayStation Meetings: een video-uitzending gelijkaardig met Nintendo Direct die in één keer miljoenen gamers bereikt.

Ook de Amerikaanse tak van PlayStation stuurde een statement uit over de afwezigheid op E3, waarin vooral duidelijk wordt dat Sony de E3-beeurs gewoonweg niet meer relevant vindt. De volledige verklaring kan je hieronder lezen:


“Na een diepe evaluatie heeft SIE besloten niet deel te nemen aan E3 2020. We hebben veel respect voor de ESA als organisatie, maar we denken niet dat de visie van E3 2020 de juiste richting voor onze focus van dit jaar. We bouwen in 2020 op onze globale internationale evenementen strategie en zullen deelnemen aan honderden ‘consumenten evenementen’ over de hele wereld mee doen.

Ons doel is dat fans zich onderdeel voelen van de PlayStation-familie en toegang krijgen tot hun favoriete content. We hebben een fantastische line-up met de PlayStation 4 en met de komende lancering van de PlayStation 5 kijken we echt vooruit naar een jaar dat we met onze fans kunnen vieren.”

Geen Sony-persconferentie dus of bombastische onthulling van de PS5. Dit terwijl Microsoft wel aanwezig zal zijn op E3. Wat vinden jullie ervan? Jammer of niet?

REACTIES (4)

  1. Is vooral raar.
    Maar msn niet slecht. Is gewoon zonde dat E3 al jaren niet meer is wat het ooit echt was. Jaren 80 en 90 en msn wel begin 2000 waren gouden jaren op de E3

  2. Nuja, voor 90 was het een andere naam

  3. of flip ik nu compleet en was er niks voor de E3. ik kan zo filmpjes zien van beurzen waar bv atari en dergelijke werden aangekondigd. Of heb ik dat allemaal gedroomd….

Een reactie achterlaten