fbpx

Sony bevestigt: ‘Launch PS5 niet in gevaar door coronavirus’

PS5 1

Hoewel het coronavirus de hele wereld lam legt, zal de verspreiding van de COVID-19 aandoening geen gevolgen hebben voor de launch van de PlayStation 5. Die blijft, zoals voorzien, gepland in het najaar van 2020. Dat vertelde Sony aan de economische site Bloomberg.com.

De in Japan gevestigde journalist van Bloomberg.com rapporteert dat hij samengezeten heeft met vertegenwoordiger van Sony. Die persoon liet weten dat er ‘geen merkbare impact is op de launch’ van de PS5. Dat gezegd zijnde, verwacht Sony wel een meer bescheiden economische groei, wat gezien de omstandigheden niet verrassend is. De uitgever raamt zijn dat de winst dit fiscale jaar zo’n 370 miljoen dollar lager zal liggen dan voorspeld.


En hoewel de launch van de PS5 geen hinder zal ondervinden van het coronavirus, kan Sony niet hetzelfde  garanderen voor aankomende PS4-titels. Het zou kunnen dat The Last of Us: Part 2 en Ghost of Tsushima een vertraging oplopen, aangezien Sony’s productiefabrieken in China allemaal stil lagen de afgelopen maanden. Op dit moment staan lanceren beide games nog steeds op vooropgestelde releasedate, maar hou er rekening mee dat dat kan veranderen.

“Hoewel er zich nog geen problemen voorgedaan hebben, houdt Sony het risico van mogelijke vertragingen in het productieproces van nieuwe games nauw in de gaten, vooral in Europa en de V.S.”

De digitale releases via de PlayStation Store zullen natuurlijk in geen geval problemen ondervinden.

Een reactie achterlaten