fbpx

Sony bevestigt: Final Fantasy VII remake trilogie is PlayStation exclusive

FFVII Rebirth

We hadden het al kunnen raden, maar Sony heeft nu officieel bekendgemaakt dat de volledige Final Fantasy VII remake trilogie een PlayStation console exclusive wordt. Behalve de onvermijdelijke releases op pc, hoef je de games niet te verwachten op andere platformen.

Christian Svensson, vice president van Sony Interactive Entertainment maakte het nieuws bekend in een interview met The Washington Post. Zo vermeldt Svensson dat de exclusiviteit op PlayStation een wens was van zowel Square Enix als Sony toen het remake project opgestart werd. Omdat Square Enix perfect weet tot wat de PS5 in staat is.


In hetzelfde interview loste Rebirth regisseur Naoki Hamaguchi ook al enkele details van het derde deel. Een van de belangrijkste uitdagingen voor die game wordt de volledige heropbouw van de wereld, zodat spelers kunnen vliegen met de Highwind. Hoewel Rebirth al een groot deel van het grondwerk legt, wordt het laatste deel allicht nog groter.

In ieder geval weten we nu dat Final Fantasy VII Remake, Final Fantasy VII Rebirth en het derde deel – wij gokken op Final Fantasy VII Reunion – alleen voor PlayStation consoles verschijnen.

Een reactie achterlaten