fbpx

Sony belooft veel variatie in line-up van 12 live-service games

PlayStation studios

PlayStation Studios baas Hermen Hulst heeft zich uitgesproken over de nieuwe live-service games die Sony in de maak heeft. Volgens de topman worden die erg divers, zoel zowel in genre als doelpubliek.

Sony maakte vorig jaar al bekend dat het tegen maart 2026 zo’n 12 live-service games gelanceerd wil hebben. Een enorme investering voor de uitgever, die vooral bekend is van singleplayer blockbusters zoals God of War en The Last of Us. Uiteraard blijven singleplayergames van essentieel belang voor Sony’s line-up.


In een interview met GI.biz onthulde Hermen Hulst dat gamers zich geen zorgen hoeven te maken dat Sony 10 nieuwe variaties op Fortnite, Apex Legends of Destiny zal afleveren. Sony mikt op verschillende genres en verschillende soorten publiek.

Volgens Hulst mogen we niet alle live-service titels over dezelfde kam scheren. Het is niet gewoon één genre of één business model. De live service games die verschillende studio’s ontwikkelen, hebben allemaal wel een live-service element, maar zijn voor de rest erg verschillend.

Een van de nieuwe studio’s die aan een live-service game werkt, is Firewalk Studios. Hulst geeft aan veel vertrouwen te hebben in het project. Ook al hebben we daar voorlopig nog niets van gezien. Ook Haven Studios, opgericht door voormalig Assassin’s Creed 2 producer Jade Raymond, werkt aan een live-service titel voor Sony.

Natuurlijk weten we dat de multiplayergame van The Last of Us sowieso een live-service game wordt. Wat er daarnaast nog in ontwikkeling is, is onbekend. Hopelijk krijgen we snel meer nieuws.

Een reactie achterlaten