fbpx

Sony belicht coole features van de PlayStation VR2

PSVR2 2

Sony heeft ons wat meer inzicht gegeven in een paar handige features van de PlayStation VR2. Zo heeft de uitgever via de PlayStation Blog de See-Through view, de customized play area en de streaming optie in de kijker gezet. Meteen wordt duidelijk dat de nieuwe headset de lat veel hoger legt dan de eerste iteratie.

Via de See-Through View van de PlayStation VR2 kunnen spelers hun omgeving zien terwijl ze de headset dragen. Zeer handig als je vergeten bent waar je die PS VR2 Sense controllers gelegd hebt. Enige wat je moet doen om de feature in te schakelen, is op de functieknop duwen. Via de ingebouwde camera’s aan de voorkant van de headset, kan je vervolgens je omgeving zien.


Schermafbeelding 2022 07 27 om 01.39.59

Cool is dat jezelf en je reacties ook kan uitzenden tijdens het spelen. Daarvoor heb je uiteraard wel een PS5 HD Camera nodig, die al je reacties in real-time opneemt en deelt met je vrienden.

Een andere coole feature is dat je de speelzone van de PS VR2 kan instellen via de ingebouwde camera’s en de Sense controllers. Met de camera’s kan je de kamer rondom je scannen, terwijl je het virtueel gescande speelveld vervolgens met je controllers nog kan uitbreiden. Wanneer je tijdens het spelen dan de afgebakende zone verlaat, krijg je een melding in-game wanneer je te dicht bij de rand komt.

Ten slotte heeft Sony wat meer inzicht gegeven in de VR Mode en Cinematic Mode. In de VR Mode worden games afgespeeld in virtuele omgeving van 360 graden. Het display brengt alles tot leven in een 4000 x 2040 HDR resolutie (2000 x 2040 per oog) aan 90 fps tot zelfs 120 fps.

In Cinematic Mode wordt er een virtueel bioscoopscherm geprojecteerd in de headset. Games en video’s, en ook de PS5 interface, worden weergegeven in een 1920×1080 HDR resolutie met 24/60 fps (afhankelijk van film of games) of 120 fps.

Een reactie achterlaten