fbpx

Skate 4 heet nu officieel Skate en wordt free-to-play

skate free to play

EA en ontwikkelaar Full Circle hebben bekendgemaakt dat de Skate 4 free-to-play wordt. De game heet nu simpelweg Skate en zal vanaf launch gratis te downloaden zijn. Volgens de ontwikkelaar zal de game geen lootboxes bevatten. Enkel microtransacties voor cosmetische items.

Creative director Cuz Perry bracht het nieuws tijdens een 18-minuten durende video-update. Perry verzekert dat er geen levels, tricks of andere cruciale content achter een paywall komen te zitten. De game zal voornamelijk microtransacties aanbieden om nieuwe kledij, accessoires en skins te kopen.


De microtransacties zijn er volgens Perry om de ontwikkelingskosten te dragen. In de video haalt hij Apex Legends aan als grote voorbeeld. Of dit betekent dat Skate ook seizoenen en season passes zal introduceren, is niet bekend.

Volgens Perry staat samen kosteloos skaten met vrienden centraal. De game ondersteunt daarom cross play en cross progression, maar je zal ook samen met vrienden skateparken bouwen en in real-time testen.

Skate komt naar PlayStation- en Xbox-consoles en pc. Een releasedatum kregen we echter nog niet. Wie niet kan wachten, kan zich hier inschrijven voor de pre-pre-alpha playtest van de game. Jawel, waarvan recent een gekraakte versie online opdook.

Een reactie achterlaten