fbpx

‘Rockstar werkt aan GTA Trilogy Remastered die nog dit jaar verschijnt’

GTA trilogy remastered

Uitgever Take-Two liet al vallen dat er drie remasters van bekende series op komst zijn, maar weigerde te vertellen welke. Volgens verschillende bronnen gaat het om GTA Trilogy Remastered die zowel GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas bundelt. Rockstar Games zou de trilogie nog dit najaar zowel naar consoles, pc en mobile brengen. Het nieuws wordt bevestigd door zowel Kotaku als Gematsu.

Website Kotaku schrijft dat de de remakes volledig gecreëerd zijn met de Unreal Engine, maar of de titels volledige remakes zijn, blijft de vraag. De heruitgaves zouden volgens Kotaku ‘oude en nieuwe graphics’ combineren. Op die manier blijft de sfeer van de oude games behouden, zonder dat ze hun unieke karakter verliezen.


Een van de bronnen die Kotaku wist te spreken, zei dat de remakes hem/haar deden denken aan een klassieke GTA met een hoop grafische mods. Ook de user interface krijgt een make-over, maar behoudt wel de unieke stijl van de oude games. De gameplay zou zo trouw mogelijk blijven aan de originele releases. Al heeft Gematsu opgevangen dat er enkele wijzigingen doorgevoerd worden om de titels te moderniseren.

Lang hoeven we trouwens niet meer te wachten op de remakes, want Rockstar mikt op een release in oktober of november. Althans voor de consoleversies. De release voor pc en mobile zou vermoedelijke doorschuiven naar 2022. Opvallend: de trilogie komt ook meteen naar de Nintendo Switch.

Momenteel zijn de titels in ontwikkeling bij Rockstar Dundee, het voormalige Ruffian Games (Crackdown 2). De ontwikkelaar is de hoofdstudio voor de remakes, al helpt de Schotse ontwikkelaar ook GTA V klaarstomen voor zijn next-gen release. Ook die game verschijnt trouwens al op 11 november en draait aan 60 fps in 4K.

Een reactie achterlaten