fbpx

Rockstar schrapte GTA V dlc wegens succes GTA Online

GTA 5 trevor dlc

Hoewel er een heleboel geruchten circuleerden over mogelijke verhaaluitbreidingen van GTA V, is er nooit eentje verschenen. En nu weten we waarom. Het succes en de opbrengst van GTA Online waren zo enorm, dat ontwikkelaar Rockstar een singleplayer uitbreiding schrapte. Dat vertelt een ex-werknemer van de studio in een interview.

Tijdens een gesprek met het SanInPlay Youtube-kanaal, had ontwikkelaar Joe Rubino het over de singleplayer dlc voor GTA V. Rubino werkte van 2010 tot 2016 bij Rockstar als senior camera artist en virtual cinematographer. De ontwikkeling van de uitbreiding verliep vlot, maar het enorme succes van GTA Online zorgde ervoor dat de dlc geannuleerd werd.


Volgens Rubino was de uitbreiding ook heel goed, maar GTA Online was zo’n goudmijn voor Rockstar, dat een singleplayer dlc daar absoluut niet tegenop kon. En dus schrapte de studio de uitbreiding.

Wat de dlc exact te bieden had? Daar wil Rubino niet veel over kwijt. De ontwikkelaar vertelde alleen dat Trevor acteur Steven Ogg er een zeer belangrijke rol in speelde. Ook beschreef hij de dlc met de term ‘kick-ass’.

Het is niet de eerste keer dat een verhaal uitbreiding rond Trevor vermeld werd. Acteur Steven Ogg vertelde tijdens een livestream in april dat hij voice overs en motion capture gedaan had voor een uitbreiding waarin Trevor undercover ging. Ogg verwees toen naar het personage als ‘James Bond Trevor’.

Ook Ned Luke, de stemacteur van Michael de Santa, bevestigde in diezelfde livestream dat er aanvankelijk uitbreidingen gepland waren voor elke van de drie hoofdpersonages. Een idee dat uiteindelijk geschrapt werd.

Een reactie achterlaten