fbpx

‘Rockstar heeft Red Dead Redemption 2 remaster geannuleerd’

Rockstar zou plannen hebben gehad voor een next-gen remaster van Red Dead Redemption 2, maar die zijn nu geschrapt zijn. Rockstar gaat all-in voor GTA 6 en alle andere projecten moeten er voor wijken.

Rockstar wou aanvankelijk een grafisch geüpgrade versie van Red Dead Redemption 2 voor PS5 en Xbox Series X uitbrengen. Maar dat project is volgens de beruchte Rockstar leaker Tez2 in het vriesvak gestopt. Al eerder deed Rockstar hetzelfde met de remake van GTA IV en de eerste Red Dead Redemption.


Volgens Tez2 – die zijn tweet ondertussen verwijderd heeft – heeft het allemaal te maken met GTA 6. Ook de slechte ontvangst van de GTA Trilogy die ze extern lieten ontwikkelen, zou ertoe geleid hebben dat Rockstar voorlopig alle remake- en remasterplannen heeft geannuleerd.

Gezien Rockstar nooit iets officieel heeft bekendgemaakt, neem je dit gerucht best met een korrel zout. Vorige week maakte Rockstar wel bekend dat het geen grote updates meer uitbrengt voor Red Dead Online. Omdat de focus van Rockstar nu helemaal op het ontwikkelen van GTA 6 ligt.

Een reactie achterlaten