fbpx

‘Remake van bekende PlayStation topper wordt onthuld in december’

1280x720

Sony heeft een remake van een bekende PlayStation topper in de maak. Het nieuws geraakte bekend via de Ierse singer-songwriter Eabha McMahon – artiestennaam AVA – die een song schreef voor de remake. De remake zou in december onthuld worden.

Tijdens interview met de Ierse radiozender WLR FM liet McMahon vallen dat ze de track samen met Michael McGlynn geschreven heeft. Hij werkte eerder al mee aan de soundtrack van Nintendo Switch exclusive Xenoblade Chronicles 2.


De song in kwestie werd al zo’n anderhalf jaar geleden geschreven. Volgens AVA gaat het om een song met Ierse lyrics, die ingezongen werd door de dochter van McGlynn. McMahon vertelt erbij dat ze er lange tijd niets mocht over zeggen, maar dat de game rond kerstmis onthuld zou worden. Bovendien zou het gaan om een grote IP.

Ook interessant: op 30 augustus deelde Procyon Studio (het muzieklabel van Yasunori Mitsuda) een afbeelding op Twitter van een audio-opname. Op de foto zijn Mitsuda, Michael McGlynn en McGlynns dochter Aisling te zien. Allicht werd toen de geschreven song opgenomen.

Vraag blijft natuurlijk om welke PlayStation game het gaat. Als we een blik werpen op het portfolio van Yasunori Mitsuda, heeft hij al behoorlijk wat projecten op zijn naam staan. Vooral rpg’s als Chrono Trigger en Xenogears springen in het oog, maar aangezien die games vaak ook op andere platformen verschenen, is moeilijk te zeggen daar effectief een remake van komt. Een PlayStation exclusive in het lijstje is Soul Sacrifice, maar als PS Vita game was dat ook niet meteen een grote titel.

Wat denken jullie? Zou een remake van Chrono Trigger erin zitten?

Een reactie achterlaten