fbpx

Regisseur van District 9 onthult cyberpunk battle royale game

Ontwikkelaar Gunzilla Games heeft Off the Grid aangekondigd, een nieuwe cyberpunk battle royale met een focus op verhaal. De futuristische shooter wordt ontwikkeld met de Unreal Engine 5 en is ontsproten uit het brein van Neill Blomkamp, de gevierde filmregisseur van District 9.

De makers willen met Off The Grid bewijzen dat battle royale-games ook een sterk verhaal kunnen hebben. Daarom krijgt de gevierde regisseur Neill Blomkamp de leiding. De Britse scifi-auteur Richard K. Morgan zorgt voor het script. En dat terwijl Olivier Henriot, bekend van Assassin’s Creed en Far Cry, in de rol kruipt van Executive Narrative Director.


In Off the Grid vechten zo’n 150 huurlingen tegen elkaar, maar ook tegen de omgeving en haar vijanden. Dat gebeurt via missies waarbij spelers het verhaalverloop bepalen. Elke keuze heeft volgens de makers een directe invloed op de gameplay van alle spelers die aanwezig zijn op de map.

Volgens de korte omschrijving zal de grens tussen held en slechterik vervagen, omdat je als huurling de oorlog uitvecht van machtige private bedrijven. Zo kan je in-game items, wapens en uitrusting kunnen aanpassen, creëren en zelfs verhandelen. Of dat laatste betekent dat er ook NFTs mee gemoeid zijn, is niet bekend.

Met Off the Grid wil Gunzilla een batte royale shooter creëren die een interactieve en evoluerende map biedt voor elke match. Klinkt cool, al valt nog te zien in hoeverre dit concept uiteindelijk gerealiseerd kan worden.

Een reactie achterlaten