fbpx

Rapper Soulja Boy lanceert eigen gameconsole

Soulja Boy

De 28-jarige rapper Soulja Boy maakt zijn debuut in de gaming industrie. Althans, dat wil hij ons wijsmaken. De Amerikaanse muzikant heeft SouljaGame gelanceerd, zijn eigen gaming merk dat zowel een console als een handheld omvat.

Concurrentie voor de PS4 en Xbox One? Niet echt. Bij nader onderzoek blijkt het om een emulatorconsole te gaan die de artiest doorverkoopt met zijn naam erop. De oorspronkelijke apparaten worden gemaakt door Anbernic, een Chinese fabrikant van game-emulators. Even kijken om welke consoles het exact gaat.


Het handheldtoestel speelt een waaier aan games. Zoals titels voor Switch, Nintendo 3DS, PS Vita, NeoGeo, Game Boy Color, Game Boy en Game Boy Advance. Een lijstje van alle games is er helaas niet bij, al zou het toestel wel 3000 opgeslagen games hebben.

De console ziet eruit als een goedkope versie van de Xbox One en speelt alle games van PlayStation, NeoGeo, PC, SEGA, Game Boy Advance en de NES. De console heeft zo’n 800 opgeslagen games. Minder dan de handheld dus, al krijg je er wel een controller voor in de plaats. Dat zo’n emulatorconsoles eigenlijk illegaal zijn in het westen wegens schending van de auteursrechten, weet Soulja Boy waarschijnlijk niet.

Via de SouljaWatch webshop kan je de handheld kopen voor 99,99 dollar en de console voor 149,99 dollar. Dat de Chinese fabrikant Anbernic ook alles te koop zet via AliExpress is een publiek geheim. Dezelfde consoles kan je dus ook op AliExpress vinden, maar dan aan lagere prijs. De Retro Mini video game console gaat er over de toonbank voor 105,99 dollar. De portable video game handheld console heb je al voor 72,99 dollar.

Geen idee wat SouljaBoy precies wil bereiken met het verkopen van illegale emulatorconsoles, maar het is duidelijk dat hij in de wolken was met zijn eerste klant:

Een reactie achterlaten