fbpx

Rapper Soulja Boy beweert nieuwe eigenaar van Atari te zijn

Soulja Boy atari

Dat Soulja Boy niet vies is van ondernemen, maar het niet zo begrepen heeft op wetten en regels, bewees hij al verschillende keren. De Amerikaanse rapper lanceerde zijn een eigen (foute) gameconsole, had plannen om een eigen eSports team op te starten en probeerde ook nog eens een goedkope PlayStation Vita-kloon als nieuwe handheldconsole te verkopen. Zijn nieuwste wapenfeit is nog sterker: Soulja Boy beweert nu de nieuwe eigenaar van Atari te zijn.

Soulja Boy haalde in 2020 al vaker het nieuws: zo ging de rapper een eigen Soulja console op de markt brengen die uiteindelijk een peperdure… Chinese namaakconsole bleek te zijn. Vol illegale games. De verkoop werd snel gestaakt. Even later flikte hij hetzelfde met een ‘next-gen handheld’ die niet krachtiger was dan een ouwe PlayStation Vita.


Nu beweert Soulja Boy dat hij de nieuwe eigenaar is van Atari, nadat hij een deal met het bedrijf gesloten heeft. De uitgever zou schijnbaar zo onder de indruk geweest zijn van zijn Soulja Console dat hem werd aangeboden het bedrijf te kopen en te runnen.

Lijdt Soulja Boy aan hoogheidswaanzin? Was het een grapje? Of snuift hij gewoon goed spul? De drie opties zijn aannemelijk. Met zijn statement trok hij wel de aandacht van Atari dat droogjes Soulja Boys tweet ontkende.

Soulja Boy wil duidelijk geld gaan verdienen in de gameindustrie, maar of hij ooit met een levensvatbaar business plan op de proppen zal komen, is een andere vraag.

Een reactie achterlaten