fbpx

‘PS5 remaster van Horizon: Zero Dawn in de maak’

Sony werkt aan een remaster van Horizon: Zero Dawn voor PS5. Op die manier wil Sony de PS4-game – althans grafisch – dichter laten aanleunen bij zijn sequel Forbidden West. De remaster krijgt ook alle accessibility-opties van zijn opvolger.

Het nieuws werd gedeeld door website MP1ST. Sinds het bericht online verscheen, bevestigde ook andere insiders het verhaal. En website VGC schrijft dat zijn bronnen ook weet hebben van het project. Dat de game effectief in de maak is, staat dus buiten kijf.


Website MP1ST vermeldt dat zijn bron niet specificeerde of het ging om een remaster of een effectieve remake. Al wist de persoon wel te verklappen dat de game een betere belichting krijgt, scherpere texturen, verbeterde animaties en geüpgradede character models.

Een andere belangrijke focus voor de remaster zijn accessibility features, die Forbidden West ook introduceerde. Daarnaast krijgt de titel verscheidene grafische modi, die gebruik maken van VRR.

Verder zou de game nog ondersteuning bieden voor PS5-features, zoals de technische snufjes van de DualSense en 3D-audio.

De echte vraag is of een PS5 remaster écht wel nodig is. De game zag er al fantastisch uit op PS4.

Een reactie achterlaten