fbpx

PS5 Pro specs geanalyseerd: “Dit wordt de krachtigste console ooit”

PS5 Pro

Uit de gelekte specs van de PlayStation 5 Pro blijkt dat de console de krachtigste console ooit wordt. Dankzij Sony’s eigen versie van Nvidia’s renderingtechnologie DLSS kan de PS5 Pro probleemloos 1080p games grafisch opschalen naar een veel scherpere 4K-resolutie en tegelijk de framerate hoog houden.

De techneuten van Digital Foundry hebben de gelekte PS5 pro specs geanalyseerd. Ze bevestigen via hun eigen onafhankelijke bronnen dat ze wel degelijk kloppen. Net als de release window van najaar 2024.


Volgens Digitale Foundry wordt de PS5 Pro de krachtigste console ooit met de beste grafische output ooit. En dat is vooral dankzij allerlei AI en machine learning technologieën.

Opvallend: de PS5 Pro krijgt dezelfde Zen 2 processor als de huidige PS5, maar dan wel met een optionele snelheidsboost van 10%. Sony’s nieuwe console mag ook rekenen op 1,2 GB extra werkgeheugen en de ray-tracing wordt 2x tot zelfs 4x keer beter.

De belangrijkste feature wordt echter het PlayStation Spectral Resolution (PSSR), een variant op Nvidia’s DLSS die met behulp van AI grafische resoluties opkrikt. Een game in 1080p-resolutie kan met de technologie worden opgeschaald naar een zeer degelijk 4K-beeld. De feature zou zelfs werken voor bestaande PS5-games.

PS5-games die vandaag in Performance Mode draaien aan een 1080p-resolutie met 60 fps, kunnen dankzij PSSR draaien in een 4K-resolutie aan 60 fps. En dat terwijl de console daar niet veel extra rekenkracht voor zou gebruiken. Oké, het is geen native 4K-resolutie, maar het grafische verschil zou dankzij de technologie niet te onderscheiden zijn.

De PS5 Pro kan dus games in een hogere resolutie presenteren, terwijl de framerate daar niet onder lijdt. Bovendien zou de verbeterde ray-tracing een enorme invloed hebben op de graphics. Een upgrade die kan tellen dus.

De vraag is natuurlijk hoeveel de PS5 Pro zal kosten. Gezien de PS5 nu al zo’n 470 euro kost, gokken wij dat de PS5 Pro bij launch weleens een prijskaartje van 650 euro kan krijgen.

Een reactie achterlaten