fbpx

PS5 game Godfall vereist permanente internetverbinding

godfall 1

Godfall, de looter-slasher voor PS5 en PC, vereist een permanente internetverbinding voor elke spelmodus. Ook singleplayer dus. Het nieuws komt er via de officiële website van PlayStation en is lichtjes verrassend omdat Counterplay Games al had laten weten dat Godfall geen live-service game zou zijn.

Op de website van PlayStation vind je bij de Godfall de tag ‘online gamen vereist’. Die tag vind je ook terug bij games als Destiny, Apex Legends en Fortnite, die eveneens een permanente verbinding vereisen. De online vereiste werd ook bevestigd door het officiële Twitter-account van Godfall zelf.


Allicht dient die permanente verbinding om loot drops te controleren, zodat het systeem weet dat je niet aan het cheaten bent. Daarnaast wordt je progressie wellicht ook op de servers opgeslagen.

Toch zijn veel gamers nu al hun pre-order aan het annuleren. Veel gamers vrezen namelijk dat de game over een paar jaar onspeelbaar zal zijn aangezien de singleplayer ook een online verbinding vereist. Iets wat tal van spelers doet denken het debacle van Anthem. Of dat gerechtvaardigd is, valt natuurlijk nog te zien.

Een reactie achterlaten