fbpx

PS5-exclusive Returnal zet verhaal in de kijker

Sony heeft een nieuwe trailer onthuld voor de PS5 exclusive Returnal die ons meer vertelt over het verhaal. In Returnal crash je met je ruimteschip op de dodelijke planeet Atropos die voortdurend lijkt te veranderen. Bovendien beleef je steeds overnieuw dezelfde crash.

Op Atropos staat niet alleen de lokale fauna je naar het leven, ook herbergt de planeet een veelvoud aan mysteries. Om Atropos en haar geheimen te onthullen, ben je maar beter goed voorbereid. Wat die geheimen zijn? Daar schijnt de bovenstaande trailer al wat licht op.


Ongetwijfeld heb je al opgevangen dat Returnal een roguelike shooter is. Wanneer Selene op de planeet neerstort, komt ze terecht in een oneindige loop. Telkens de astronaute het loodje legt, begint de cyclus opnieuw. Al krijg je elke keer  te maken met een omgeving die zich helemaal heeft veranderd.

De gameplay heeft dus wat weg van Hades. Waar in die game vooral de personages boeiend zijn, is de planeet Atropos de blikvanger in Returnal. Met een verdwenen beschaving, tal van mysterieuze omgevingen en een geheimzinnig verleden is de locatie bijzonder intrigerend.

Returnal is de eerste grote PS5-game van Housemarque, de IJslandse studio die in het verleden vooral hectische twin stick shooters zoals Super Stardust HD, Resogun en Alienation heeft afgeleverd. Ook deze Returnal belooft een hectisch knalfestijn te worden die veel elementen uit het bullet hell shootergenre overneemt.

Returnal verschijnt op 30 april exclusief voor PS5.

Een reactie achterlaten