fbpx

PS5-exclusive Returnal toont brute vuurgevechten

Een van de meeste intrigerende PS5-exclusives is ongetwijfeld Returnal. De game wordt een hectische bullet hell shooter, maar dan in third person. Samen met een nieuwe trailer heeft Sony heel wat nieuwe gameplay info gelost.

Op de PlayStation Blog geeft creative director Harry Krueger van Housemarque heel wat nieuwe details vrij. Als ruimtereiziger Selene crash je op de vijandelijke planeet Atropos die zichzelf helemaal verandert elke keer je sterft. Selene beleeft een soort Alien-versie van Groundhog Day waarbij ze elke keer opnieuw haar crash en daaropvolgende survivaltocht herbeleeft.


AlS Selene moet je de extreem vijandelijke inheemse fauna te lijf met een waaier aan schietijzers. Sommige van die wapens had Selene bij zich op haar schip, maar ze ontdekt er ook enkele buitenaardse exemplaren op de planeet zelf.

Cool is dat je guns evolueren doorheen de game. Zo begint de Spitmaw Blaster bijvoorbeeld als een typische shotgun, maar gaandeweg kan je er explosieve patronen voor vrijspelen. Of zelfs patronen die uiteenspatten in een wolk van bijtend zuur.

Daarnaast heeft elk knaltuig een alternatieve modus met badass effecten. Om de alternatieve vuurmodus te activeren, maakt Returnal gebruik van de adaptieve triggers. Druk je L2 halfweg in om te richten, dan vuurt je wapen in normale modus. Druk je daarentegen L2 volledig in, dan activeer je de alternatieve modus.

Toch zit er een addertje onder het gras. Want Selene kan slechts één wapen dragen en elk monster vereist een andere aanpak. Leg je het loodje? Dan moet je opnieuw beginnen en zal je een groot deel van je verworven voorwerpen verliezen. Een mechanisme dat we kennen van The Legend of Zelda: Majora’s Mask. Maar zoals in die game, zijn er ook permanente wapens en voorwerpen die je wel meeneemt naar de volgende cyclus.

Verder zal je moeten wikken en wegen, want in Returnal vind je soms parasieten. De beestjes geven je altijd een positief én negatief effect. Aan jou om te beslissen of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Zo zijn er parasieten die je gezondheid in beperkte mate herstellen als je bijna het loodje legt, maar er tegelijk voor zorgen dat vijanden een poel zuur achterlaten wanneer ze sterven. En dat kan fataal zijn als je veel aanvallen moet ontwijken.

Returnal verschijnt op 19 maart voor PS5.

Een reactie achterlaten