fbpx

‘PS5-controller meet hartslag en andere biometrische gegevens’

PS5 1

Aangezien Sony nog geen letter wil lossen over de PlayStation 5, zijn we aangewezen op indirecte informatie. Een opvallend patent is opgedoken van een nieuw accessoire voor de DualShock 5. Het meet biometrische gegevens zoals hartslag en transpiratie van de speler en vertaalt die vervolgens naar gameplay.

De technologie in kwestie ziet eruit als een sleeve voor de PS5-controller. Die bevat volgens het patent ‘sensors voor biofeedback die verschillende opties in een game kunnen activeren zonder dat de gebruiker daar input voor moet geven’. Of de technologie ingebouwd zit in de controller of als accessoire erbij moet gekocht worden, is niet duidelijk.


De bijgevoegde afbeelding tonen dat de sensors zich aan de onder- en zijkanten van de controller bevinden. Op die manier kunnen ze lichaamstemperatuur, zweetniveau, spiercontracties en zelfs je hartslag monitoren. Om zo bepaalde features in games bij te sturen.

PS5 sleeve

Volgens het patent is er ‘een verlangen in gaming om de gebruiker onder te dompelen in de ervaring en een zo interactief mogelijke beleving te bieden. Vooral bij toepassing met een headset is dit van belang’.

Het zou ons niet verbazen als dit soort toepassingen specifiek ontworpen is voor VR-games. Een controller, die biometrische feedback omzet in naar de game-ervaring kan bijvoorbeeld een horrorgame net aangenaam genoeg, maar ook net intens genoeg maken voor een waaier aan spelers.

Of Sony daar in de volgende generatie al iets mee zal doen, blijft natuurlijk wel de vraag.

b2cf57ff 152d 4001 abf0 8b59e32f9c8c screen shot 2020 02 24 at 14521 pm

Een reactie achterlaten